21 Comments

  1. hafizmd
    May 7, 2014 @ 9:58 am

    erm…aku rasa sebelum idea ni nak diterima pakai dalam sukan bola sepak..ada baiknya FAM yg dinaturalkan dulu =)

    Reply

    • azwan
      May 7, 2014 @ 11:37 am

      FAM yang perlu di-neutral-kan semula. buang yang lama, ambil yang baru

      Reply

  2. hafizmd
    May 7, 2014 @ 10:02 am

    bro..sorry keluar topik jap..

    apakata bro letak link “latest entry kat single page ni..senang nak terjah entri2 lain..hehe

    Reply

    • azwan
      May 7, 2014 @ 11:38 am

      terima kasih atas cadangan.

      Reply

    • Abdur
      May 7, 2014 @ 12:54 pm

      Cadangan yang amat menarik,

      Reply

      • azwan
        May 8, 2014 @ 10:57 pm

        menarik. tapi ramai yang tidak setuju

        Reply

  3. Sohoque
    May 7, 2014 @ 4:24 pm

    Betulkan masalah dlm kain kita dulu (FAM). Mana tau dgm kepimpinan yg baru kita akan melangkah lbh jauh. Yg ptg cuba

    Reply

    • azwan
      May 8, 2014 @ 10:58 pm

      yup..betulkan dulu pengurusan dalam FAM

      Reply

  4. eXplorasa
    May 7, 2014 @ 4:25 pm

    Aku setuju dgn pendapat sohoque. Hehehehe

    Reply

    • azwan
      May 8, 2014 @ 10:58 pm

      setuju dengan pendapat ni 😛

      Reply

  5. Hazman Fadzil
    May 8, 2014 @ 2:02 pm

    Memang kita kena tunggu lama lagi untuk team malaysia melangkah lebih jauh selagi ORANG SAMA DALAM FAM …. huhuhu ….dan dengar kata Rangel ni pun team JDT – TMJ nak aim untuk tahun depan

    Reply

    • azwan
      May 8, 2014 @ 11:01 pm

      betul tu. Rangel sudah dalam radar TMJ untuk memperkuatkan JDT musim depan.
      tapi bila mengumumkan secara terbuka ‘hajat’ tersebut, sedangkan pemain tu masih ada lagi baki kontrak dengan Selangor macam kurang cantik lah..

      Reply

  6. akubiomed
    May 8, 2014 @ 2:11 pm

    Terasa agak sedih belum ada pemain tempatan yang betul-betul berwibawa dibahagian serangan hingga terpaksa mendapatkan perkhidmatan pemain dari luar.

    Harap dengan kehadiran pemain import akan meningkat mutu dan pengalaman pemain tempatan.

    Reply

    • azwan
      May 8, 2014 @ 11:03 pm

      tak tahu apa yang menjadi masalah. kekadang pemaian itu dah menjadi penjaring terbanyak dalam liga malaysia, tapi bila bermain untuk harimau malaya macam tak menjadi lak

      Reply

  7. titan
    May 8, 2014 @ 11:19 pm

    untuk situasi sekarang. aku setuju dengan cadangan ini.

    sebab dah TERLALU lama kita tunggu nak masuk world cup. Piala AFC dan Asia pun dah kelaut. Ranking toksah cerita lahh..

    dengan filipina pun tak boleh menang. Sakit hati tengok.

    Bila rankiing dah baik nanti..dah masuk world cup nanti..masa tu kalau dah tak nak pakai idea pemain naturalisasi nih..terpulang lah..

    nak harap skuad sekarang. Secara jujurnya..aku rasa susah. SANGAT SUSAH.

    Reply

    • azwan
      May 14, 2014 @ 4:27 pm

      kita kena perbaiki ranking FIFA dulu, baru lah ada peluang nak buat friendly dengan pasukan negara yang lebih baik. cara perbaiki rangking ialah perlu menang. tapi untuk menang, kita perlukan seorang striker yang boleb menjaringkan gol.

      Reply

  8. zik
    May 11, 2014 @ 3:32 pm

    fam tuh memang kena rombak lah..pasal paulo rangel nih… takda masalah pun kalau dia nak dijadikan orang malaysia… ada takda pun ok jer…

    Reply

    • azwan
      May 14, 2014 @ 4:31 pm

      kalau ada, mungkin Harimau Malaya akan lebih baik. tapi kalau takda dia, kita kena tunggu lagi lah..

      Reply

  9. JAWATAN KOSONG
    June 13, 2014 @ 1:22 am

    Naturalisasi ni dah semacam je bagi negara seperti Singapura dan Filipina di rantau Asia Tenggara ni..tapi benarkah membantu? So pilih yang benar2 mampu menggalas keyakinan pelan 5 tahun ke 10 tahun ke…janji jangan dah naturalisasi terus tak pandai main lepas tu…banyak contoh dah…satu lagi ketatkan syarat…naturalisasi kerakyatan tanpa keistimewaan…

    Reply

    • azwan
      June 18, 2014 @ 10:13 am

      isu ni kena diteliti dengan lebih baik. jika benar ada kebaikan, boleh diteruskan.

      Reply

  10. saffry
    August 13, 2015 @ 10:50 am

    assalamualaikum boleh join ni

    Reply

Tinggalkan Komen Anda