Real Madrid Juara Liga

la liga
Real Madrid telah mengesahkan kejuaraan La Liga lebih awal apabila menang 3-0 keatas Athletic Bibao. Ini adalah kemenangan Real Madrid yang ke-32 selepas 4 tahun tanpa sebarang kejuaraan. Mereka masih lagi mempunyai baki 2 perlawanan

Real Madrid di lihat terlalu sukar buat Bilbao apabila setiap percubaan dan serangan mereka berjaya dipatahkan oleh barisan pertahanan Madrid.

Madrid juga dilihat lebih mengusai perlawanan. Ini kerana Barcelona telah menang ke atas Malaga 4-1 pada perlawanan yang telah berlangsung awal. Lionel Messi telah menjaringkan hat-trick pada perlawan tersebut dan 1 lagi gol sumbangan kapten mereka Carles Puyol.

Jaringan hat-trick Messi itu adalah yang ketujuh musim ini buat dirinya dengan jumlah jaringan keseluruhan 68 gol, memecahkan rekod eropah, jaringan terbanyak dalam satu musim milik Gerd Muller pada tahun1973 yang bermain bersama Bayern Munich ketika itu

Gonzalo Higuain, Mesut Ozil dan Cristiano Ronaldo masing-masing menjaringkan 1 gol. Kemenangan ini juga telah mencipta satu lagi pencapaian peribadi yang hebat buat Jose Mourinho. Pengurus yang juga dikenali sebagai ‘The Special One’ itu telah mencipta rekod 4 kejuaran di empat negara berbeza. Maurinho sebelum ini telah memenangi kejuaran liga di Portugal, Itali dan England.

  • Baca : Tak Tahu Berenang ? Jom Belajar..!
  • Baca : Nak Tahu Rahsia Lulus Interview Kerja Kerajaan..?
  • ►►Rahsia Menambat Nafsu Isteri◄◄

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge