Sentuhan Magik Jupp Heynckes

bayern munich

Sebelum ini namanya kurang menjadi sebutan peminat dan pemerhati bola sepak eropah. Jupp Heynckes kini sebaris dengan nama-nama besar jurulatih kelab-kelab bola sepak eropah selepas pasukan bimbingannya, Bayern Muninch berjaya menyingkirkan calon ke pentas akhir Liga Juara-Juara, Real Madrid.

Bayern Munich berjaya mara ke final Liga Juara-Juara selepas menewaskan Real Madrid melalui tendangan penalti, selepas terikat agregat 2-2. Mereka akan bertemu Chelsea selepas kelab itu terlebih dahulu menyingkirkan sebuah lagi kelab gergasi Sepanyol, Barcelona.

Menurut Heynckes, mereka seperti hilang arah pada 15 minit pertama permainan. Tetapi mereka mula bermain baik dan memahami corak permainan selepas itu. Permainan yang ditunjukkan oleh pemainya juga sangat mengagumkan. Mereka benar-benar ingin berada di final dan seterusnya ingin menang. Heynckes juga memberikan pujian kepada penjaga gol mereka, Manuel Neuer, yang memberikan persembahan terbaik. Menyelamatkan 2 sepakan penalti dan beberapa percubaan lawan.

Heynckes memberitahu, kekerapan mereka menyerang telah menyebabkan pertahanan mereka agak longgar pada separuh masa pertama. Bermain dengan kelab seperti Madrid, yang mempunyai barisan serangan yang terbaik, adalah sesuatu yang sangat sukar jika tidak mempunyai pertahanan yang kuat.

Heynckes menggesa anak buahnya supaya tidak ghairah menyerang pada separuh masa kedua dan bermain seperti yang dirancangkan. Hasilnya mereka berjaya mendapatkan 1 gol menerusi Arjen Roben.

  • Baca : Tak Tahu Berenang ? Jom Belajar..!
  • Baca : Nak Tahu Rahsia Lulus Interview Kerja Kerajaan..?
  • ►►Rahsia Menambat Nafsu Isteri◄◄

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    CommentLuv badge